RING OSS! 0346-152 30

 

Start Nyheter Bilder Bilglas Förvaring Inglasningar Glasmästeri Fönsterbyte Om oss Kontakt

Inredning Sol & Säkerhet Balkongräcke Glastyper Duschdörrar Isolerglas

Sol & Säkerhet

När det gäller skyddsfilm så arbetar vi med Solar Gard. Du kan läsa mer om det här!

Glas används idag mycket i säkerhet. Glas är starkare än man kan tro, särskilt lite tjockare glas. Förr använde man 2 mm maskinglas, vilket naturligtvis gav oss uppfattningen att glas är mycket skört. Numera är 4 mm floatglas standard, och det är betydligt starkare. Trots det finns det situationer där det är risk för att glaset kan orsaka skador när människor stöter emot det eller kan få det fallande över sig vid glasbräckage. Med säkerhetsglas kan du tryggt skapa interiörer med fri genomsikt och rikligt med dagsljus, även i utsatta positioner.

Glas används för:

Brandskyddsglas

Det finns idag två typer av glas som uppfyller kraven för brandskydd klass E och det är trådglas och flerskiktsglas.

När det även ställs krav på skydd mot temperaturökningar, dvs brandskydd klass EI så är det Pilkingtons flerskiktsglas som gäller.

Skyddsglas/Säkerhetsglas

Skyddsglas är ett härdat glas som ofta ger ett fullgott skydd mot glasnedfall, tryckbelastningar och temperaturförändringar.

Säkerhetsglas är härdade och laminerade glas i olika kombinationer för fasader, tak, golv, dörrar, entrépartier, trapp- och balkongräcken, uteplatser, balustrader, mellanväggar, spegelväggar, duschkabiner, inredningar till badrum och kök med mera.

Det är dock inte speciellt svårforcerat och ger inget skydd mot inbrott eller vandalism.

Sak och personskydd

Det finns bara ett material som kan släppa igenom solljus och öppna för kommunikation, samtdigt som det skyddar mot inbrott, vandalism och beskjutning och det är glas!

Materialet är Pilkingtons skyddsglas. Det vill säga laminerat respektive härdat+laminerat glas i olika kombinationer beroende på vad det ska skydda mot och hur effektivt du vill att skyddet ska bli.

Mer om Glas & Säkerhet? Kontakta oss! Tel: 0346-15230

∼ Falkenbergs Glas © 2012 ∼ Södergatan 81 ∼ 311 32 Falkenberg ∼ 0346-15230 ∼ info@falkenbergsglas.se ∼