GLASMÄSTERI

Över 50 år i branschen

Glasmästeri innefattar en hel del olika delar, som ni säkert förstått genom att kika runt på vår hemsida. Glasmästeriyrket är ett gammalt hantverksyrke som har utvecklats i takt med tiden och byggts på med nya kunskaper och tekniker. Vi ser till att hela tiden fortbilda oss för att alltid vara up to date med det senaste i vårt yrke.

Vi arbetar med allt inom glasmästeri vilket, förutom traditionellt glasmästeri, innefattar fogningsarbete och en del produkter till kök- & badrum såsom t.ex. speglar.

Traditionellt hantverk med modern teknik

Arbetet som glasmästare är ett modernt teknikyrke med många inslag av traditionellt hantverk. Vi använder handverktyg av olika slag. Vi skär till glaset och monterar det i till exempel ett fönster eller en dörr. Det är ett precisionsarbete och det gäller att man är noggrann. I vissa fall kan man använda ett datorstyrt skärverktyg för att skära i glaset. Andra bitar som ingår är att skära och borra i glas.

Glasmästarens arbete är fritt, självständigt och omväxlande. Vi har även jourtjänstgöring även på kvällar, nätter och helger. ​Vi på Falkenbergs Glas arbetar med i princip allt som har med glas att göra. Du kan läsa mer om våra tjänster här på vår hemsida. Saknas det någonting på vår sida så välkommen att höra av er!

Välkommen till oss!